privacybeleid


1. Beleid inzake bescherming van de persoonlijke levenssfeer

Levensstroom respecteert en beschermt jouw privacy. Hoe worden jouw persoonsgegevens verwerkt die je via deze website aan Levensstroom verstrekt?
Wanneer je de website heartfulness.be of massagetafels.heartfulness.be bezoekt louter om informatie te vinden over Levensstroom, haar producten en diensten, worden van jou geen persoonsgegevens verwerkt. Pas wanneer je bepaalde diensten of producten wilt bestellen, wilt deelnemen aan een training, een behandeling krijgen zoals massage, therapie,... of als je andere diensten aanvraagt, kan je gevraagd worden om bepaalde persoonsgegevens (zoals jouw familienaam, voornaam, straatnaam, straatnummer, postcode, postadres, e-mail adres, geslacht, geboortedatum, beroep, telefoon- en/of GSM nummer, je medisch dossier,...) mee te delen. Telkens als jouw persoonsgegevens verstrekt, zal Levensstroom ze behandelen in overeenstemming met het hier geschreven beleid en met de wettelijke verplichtingen inzake de verwerking van persoonsgegevens.

Je garandeert dat de gegevens die je aan Levensstroom hebt meegedeeld jou toebehoren, of althans dat jij toestemming hebt om ze te gebruiken en aan Levensstroom mee te delen. Levensstroom kan je de toegang tot haar websites of delen daarvan ontzeggen, tijdelijk of definitief, wanneer je gebruik maakt van valse gegevens of van gegevens van derden zonder hun toestemming.

2. Verwerking van persoonsgegevens

De persoonsgegevens die Levensstroom verzamelt, worden opgeslagen in een computer bestand dat in een beveiligde omgeving wordt bewaard. Alleen ikzelf, Dirk Vieren heb toegang tot jouw gegevens. Jouw medische dossier wordt dus vertrouwelijk behandeld en niemand anders kan aan jouw gegevens.

3. Doel van de verwerking

Levensstroom verwerkt de persoonsgegevens voor klanten- en orderbeheer (o.a. klantenadministratie, opvolgen van bestellingen/leveringen, facturatie, opvolgen van de solvabiliteit om met jou in contact te treden, om je de diensten te kunnen leveren die je hebt gevraagd of waarvoor je hebt ingeschreven, om je te informeren over het eigen aanbod aan producten en diensten (zoals o.m. data waarop Levensstroom trainingen doorgaan), of voor het personaliseren van het eigen aanbod aan producten en diensten.

4. Rechtsgrond(en) van de verwerking

Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1.

  1. toestemming
  2. noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst

van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Op elk moment kan je de persoonsgegevens die Levensstroom over jou verwerkt, inzien en eventueel onnauwkeurige of onvolledige gegevens laten corrigeren of verwijderen. Om gebruik te maken van deze rechten stuur je een e-mail met als bijlage een kopie van jouw identiteitskaart of een brief met voormelde bijlage naar het adres van Levensstroom.

5. Gebruik van cookies

5.1. Wat zijn cookies?

Een “cookie” is een klein tekst- en cijferbestand dat wordt uitgezonden door de server van Uitgeverij Lannoo NV of een derde en geplaatst wordt op de harde schijf van jouw computer.

5.2. Waarom gebruiken we cookies?

Tijdens jouw bezoek aan de sites van Levensstroom kunnen er zogenaamde cookies gebruikt worden. Dit zijn kleine stukjes informatie die op de harde schijf van jouw computer worden geplaatst. Bij een volgend bezoek aan deze sites zullen zij ervoor zorgen dat u makkelijker kunt surfen omdat u zich bijvoorbeeld niet opnieuw moet aanmelden of niet opnieuw jouw voorkeuren of paswoord moet ingeven.

De informatie die door deze cookies wordt verzameld, kan gebruikt worden door bijvoorbeeld Google Analytics die cookies gebruikt om informatie te verzamelen over hoe bezoekers de website gebruiken. Op deze manier kan Levensstroom de website optimaliseren in functie van de noden en behoeften van onze gebruikers.

Je hebt de mogelijkheid jouw browser zodanig in te stellen dat je een bericht krijgt telkens wanneer een cookie wordt aangemaakt of dat cookies worden geweigerd. Bovendien kunt u cookies op iedere ogenblik van jouw harde schijf verwijderen. Google geeft zelf ook meer details over privacy en cookies op de Google privacy pagina en voorziet ook een browser plug-in waarmee je zich kan uitschrijven voor Google Analytics op alle websites.

Deze cookie policy geeft je duidelijke en volledige informatie over de cookies die wij gebruiken en hun doel.

5.3. Soorten cookies:

Hoewel er verschillende soorten cookies bestaan, onderscheiden qua functionaliteit, herkomst of bewaartermijn, maakt de wetgeving hoofdzakelijk een onderscheid tussen functionele of technisch noodzakelijke cookies enerzijds en alle andere cookies anderzijds.

Onze website gebruikt uitsluitend volgende cookies:

A. First – party en third – party cookies

First-party cookies zijn cookies die door Levensstroom geplaatst worden via de websites heartffulness.be of massagetafels.heartfulness.be (hieronder verder benoemt als "de websites") die op dat moment bezocht wordt door de gebruiker.
Third-party cookies zijn cookies die geplaatst worden door een andere domeinnaam dan die van onze website die bezocht wordt door de gebruiker. Als een gebruiker een website bezoekt en een derde partij een cookie plaatst via die website, dan is dit een third-party cookie (b.v. cookies geplaatst door Google, Twitter en Facebook).
Voor de cookies die de derde partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen ik naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen website daaromtrent schrijven.

B. Functionele en niet-functionele cookies

Functionele cookies zijn cookies die ervoor zorgen dat onze website naar behoren functioneert (b.v. cookies voor taalvoorkeuren, javascript enz.). Functionele cookies zijn logischerwijs first party cookies.
Niet-functionele cookies zijn cookies die geplaatst kunnen worden voor statistische, sociale, targeting en commerciële doeleinden. Zij hebben niets te maken met de louter technische ondersteuning van onze website. Niet-functionele cookies kunnen first-party of third-party cookies zijn.
Soorten niet-functionele cookies:

Cookies met statistische doeleinden laten toe om na te gaan welke pagina’s van onze website je bezoekt, waar jouw computer gelokaliseerd is, enz. (bv. Cookies geplaatst door Google)
Cookies met sociale doeleinden maken het de gebruiker mogelijk om de inhoud van de bezochte website via sociale media rechtstreeks te delen met anderen. Deze cookies worden door de social media website zelf geplaatst. Wanneer je op onze website een social media button aanklikt, wordt er een social media cookie geplaatst. Het social media kanaal kan jouw IP-adres herkennen wanneer je een pagina van onze website wil delen.
Cookies met targeting doeleinden laten toe dat op basis van jouw surfgedrag een profiel wordt opgebouwd zodat eventueel vertoonde advertenties worden afgestemd op jouw interesses. Er kunnen advertentiecookies staan op onze website en wij kunnen ook advertentiecookies plaatsen op website van derden. De informatie uit alle advertentiecookies kunnen wij met elkaar combineren om jou aan de hand van je online surf-, zoek- en koopgedrag, zo relevant mogelijke aanbiedingen kunnen doen.
Cookies met commerciële doeleinden houden bij hoeveel en welke advertenties aan een gebruiker werden getoond.

C. Permanente en Sessie cookies

Permanente cookies: Deze cookies blijven op het apparaat van de gebruiker aanwezig voor de duur bepaald in de cookie. Ze worden geactiveerd telkens de gebruiker onze website bezoekt die deze cookie heeft geplaatst (b.v. cookies geplaatst door sociale media zoals Twitter, Facebook, Google Analytics etc). De meeste niet- functionele cookies zijn permanente cookies met een bepaalde bewaartijd die langer is dan de browsersessie.
Sessie cookies: Deze cookies laten toe de handelingen van een gebruiker te vereenvoudigen en aan elkaar te linken tijdens een browsersessie. Een browsersessie begint wanneer een gebruiker het browserscherm opent en eindigt wanneer de gebruiker het browserscherm sluit. Sessie cookies worden tijdelijk geplaatst. Zodra je jouw browser afsluit, worden alle sessie cookies verwijderd.

5.4. Jouw toestemming:

Je toestemming om onze cookies te accepteren wordt automatisch gegeven bij een bezoek aan mijn websites. (Deze cookies verzamelen geen persoonlijke informatie)

Je blokkeert cookies door de browserinstelling te activeren die toelaat om het plaatsen van cookies te weigeren. Wanneer je echter je browserinstellingen gebruikt om die cookies te blokkeren, is het mogelijk dat je geen toegang hebt tot (bepaalde delen van) onze website. Lees deze cookie policy aandachtig voor meer informatie.

Indien je je toestemming wil intrekken, moet je je cookies verwijderen d.m.v. je browserinstellingen. Voor verdere informatie over het verwijderen of blokkeren van cookies kan je volgende website bezoeken: http://www.aboutcookies.org.

6. Aanvaarding

Door de websites te bezoeken aanvaard je alle bepalingen van deze Privacy & Cookie Policy en stem je ermee in dat bij bestellingen en inschrijvingen, gebruik van mijn diensten... jouw persoonsgegevens verzamelt en verwerkt worden in overeenstemming met deze Privacy & Cookie Policy.

7. Update van deze privacyverklaring

Levensstroom kan in sommige gevallen deze privacyverklaring bijwerken naar aanleiding van gewijzigde services, feedback van klanten of wijzigingen in de privacy wetgeving.

Voor verdere vragen of opmerkingen met betrekking tot de verwerking van jouw persoonsgegevens, kan je altijd nog contact opnemen, hetzij per post naar Levensstroom, Nijverheidslaan 21, 8560 Gullegem (België), hetzij per e-mail door gebruik te maken van de link “Contacteer mij” dat je bovenaan rechts op elke pagina van mijn websites vindt.

8. Klacht

De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).